Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

SINDIKAT PRAVOSUĐA: Poboljšati materijalni položaj zaposlenih u pravosudnim institucijama

21.03.2019.


Policajci u kazneno popravnim ustanovama i Sudskoj policiji obavljaju izuzetno odgovoran posao i zato treba podržati zaključak Sindikata pravosuđa i Ministarstva pravde o isplati dodatne naknade, kao što je urađeno za policijske službenike MUP-a, kaže narodni poslanik i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost u Narodnoj skupštini RS Goran Selak.

- Policija u Kazneno popravnim ustanovama kao i Sudska policija u Republici Srpskoj radi na specifičnim i teškim poslovima, profesionalno obavljaju svoju dužnost u kontaktu sa zatvorenicima i pritvorenicima, vode brigu o sprovođenju takvih lica i brinu o bezbjednosti Kazneno popravnih ustanova. Kao i ostali zaposleni, svakako zaslužuju veća primanja i zato u poptunosti podržavam zaključak Sindikata i ministarstva pravde o poboljšanju materijalnog položaja radnika, kao i svih zaposlenih u pravosudnim institucijama Srpske - kaže Selak.

15. marta 2019. godine je održan sastanak Ministara pravde Republike Srpske Antona Kasipovića i predstavnika Sindikata pravosuđa Srpske, na kome je zaključeno su da je potrebno sagledati mogućnosti da ovlaštenim službenim licima zaposlenim u kazneno-popravnim ustanovama i Sudskoj policiji bude utvrđeno pravo na isplatu dodatne naknade. Iz Ministarstva pravde Republike Srpske saopšteno je da je na sastanku u Banjaluci rečeno da bi se to moglo riješiti na način kako je to urađeno za policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, 15.03.2019.

Naslov: Redakcija