Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

IZMJENE STOPE PDV-A U BIH SAMO UZ DUBINSKE ANALIZE

20.12.2019.


Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je da je neozbiljno i pušalno donositi odluke o PDV, bez dubinske analize.

- Pitanje PDV nije samo pitanje poreza u BiH, već u bilo kojoj zemlji. Za povećanje ili smanjenje PDV treba prethodno napraviti stručnu analizu, šta se time dobija, a šta gubi pa tek onda donositi odluke - rekao je Bevanda.

Kada je riječ o okviru budžeta za ovu godinu, on je rekao da je povećan sa 950 miliona KM, na 966 miliona KM.

On je pojasnio da se povećanje odnosi na povećanje primanja policajaca, te izrazio žaljenje što budžet nije usvojen na vrijeme.

- Budžet za ovu godinu, to će omogućiti implementaciju višegodišnjih kapitalnih ulaganja, na koje se odnosi oko 25 miliona KM, a što bi se moglo implementirati do kraja godine i ne prenositi u narednu - naglasio je Bevanda.

Govoreći o budžetu za narednu godinu, on je naglasio da je Ministarstvo završilo tehnički dio posla, ali da još nema zahtjeva Predsjedništva BiH kao budžetskog korisnika, te dodao da nije bilo ni sjednice Fiskalnog savjeta koji će utvrditi globalni fiskalni okvir, odnosno okvir budžeta za 2020. godinu.

- Mislim da će novi Svjet ministara odlučivati o budžetu za 2020. godinu, kao i novi članovi Fiskalnog savjeta - rekao je Bevanda.


IZVOR: Vebsajt Srpskainfo, 17.12.2019.

Naslov: Redakcija