Zastava Srbije

SVEČANA SJEDNICA POVODOM 25 GODINA NARODNE SKUPŠTINE 24. OKTOBRA 2016. GODINE


Odbor za obilježavanje 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske na sjednici održanoj 19. oktobra 2016. godine u Narodnoj skupštini utvrdio je program obilježavanja koji počinje svečanom sjednicom u ponedjeljak, 24. oktobra 2016. godine i traje kroz razne sadržaje i aktivnosti sve do 9. januara 2017. godine.

Predsjedavajući Odbora za obilježavanje i aktuelni predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biti održana u ponedjeljak sa početkom u 12 časova, poslije čega će u Narodnoj skupštini biti upriličen prijem za zvanice i uručene povelje zaslužnim institucijama i pojedincima.

- U izložbenom prostoru Narodne skupštine biće svečano otvorena izložba arhivskih dokumenata "25 godina Narodne skupštine", koju je priredio Arhiv Republike Srpske. U 19.00 časova u Koncertnoj sali Banskog dvora biće održan koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije, koji je poklon predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika povodom obilježavanja ovog značajnog jubileja - rekao je predsjednik Čubrilović.

On je dodao da će na Svečanoj sjednici biti prikazan film "25 godina Narodne skupštine" snimljen u produkciji RTRS-a, a čiji autor je novinar Snježan Lalović. Odbor je danas upoznat da je na konkurs za osnovne i srednje škole za najbolji literarni rad, koji je raspisao Pedagoški zavod Republike Srpske, pristiglo 1023 učenička rada, dok je na likovni konkurs stiglo 723 rada. Prijem nastavnika i učenika nagrađenih na konkursu i uručenje nagrada biće upriličeno u toku novembra.

Narodna skupština Republike Srpske ove godine obilježava 25 godina od kada su 24. oktobra 1991. godine poslanici tadašnje Skupštine SRBiH donijeli Odluku o osnivanju Skupštine srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.


Izvor: Vebsajt Skupština Srpske, 19.10.2016.