Zastava Srbije

SPREMNI NOVI ZAKONI O POLJOPRIVREDI I PODSTICAJIMA U RS: Očekuje se sprovođenje javne rasprave

20.09.2022.


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je da su novi zakoni o poljoprivredi i podsticajima spremni i da treba da prođu javnu raspravu sa poljoprivrednim proizvođačima.

Pašalić je naveo da će se time baviti nova Vlada, ali da je taj materijal praktično pripremljen.

On je istakao da je ova Vlada od četiri godine mandata u tri godine radila u nekim nenormalnim uslovima, prvo zbog pandemije, a potom i zbog sukoba u Ukrajini.

- Mislim da smo uspjeli da uradimo onoliko koliko je bilo moguće i ja sam sa svoje strane uložio sav svoj trud i znanje da uradim koliko je to bilo moguće u datom trenutku - rekao je Pašalić.

Pašalić je istakao da je proizvodnja uspjela da se očuva uprkos problemima koji su postojali.

- Što se tiče rada Ministarstva, mjera koje su preduzimali u tim nenormalnim okolnostima možemo biti zadovoljni - smatra Pašalić.

On je istakao da su podsticaji dijeljeni pravično, ali je ukazao na važnost da ta sredstva rastu iz godine u godinu.

- Posebno je važno da smo ovu godinu obezbijedili preko 30 miliona KM iz Kompenzacionog fonda što je, svakako, uloženo u poljoprivrednu proizvodnju - rekao je Pašalić i dodao da nema osnova za navode da se podsticaji plasiraju netransparentno ili samo nekim podobnima.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 15.09.2022.

Naslov: Redakcija