Zastava Srbije

NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA UHAPŠENE OSOBE KOJE SU POTRAŽIVALI INTERPOL, SUDOVI I POLICIJA

20.06.2023.


Pripadnici Granične policije uhapsili su u prethodnih nekoliko dana sedam osoba koje su tražili sudovi i policija u BiH, ali i Interpol.

Jedinice granične policije BiH Gradiška,  uhapsile su osobu M.Š. (1983.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je MUP Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela prevara. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 14. juna 2023., uhapsili su osobu E.Š. (1984.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti. Bh. državljanin je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Beograda. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Prethodno, 9. juna 2023., na letu iz Istanbula, pripadnici ove jedinice su uhapsili K.Š. (1995.) jer je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti. Državljanin Savezne Republike Njemačke je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko, 14. juna 2023., uhapsili su R.K. (1988.), državljanina BiH. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela Nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 11. juna 2023., uhapsili su A.T. (1981.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šamac i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Dan ranije, 10. juna 2023., službenici ove jedinice uhapsili su bh. državljanina, M.D. (1996.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku, također, radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 10. juna 2023., predali su I.S.B. (1994.), službenicima Policijske uprave Živinice, nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Živinice raspisala potragu za njom zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH. Državljanka Savezne Republike Njemačke je na Međunarodni aerodrom Tuzla stigla letom iz Friedrichshafena.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Klix, T.K., 17.06.2023.

Naslov: Redakcija