Zastava Srbije

U PRIPREMI IZMJENE I DOPUNE POSLOVNIKA PREDSTAVNIČKOG I DOMA NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH

20.06.2017.


Privremena zajednička komisija oba doma Parlamenta BiH za izradu prijedloga izmjena i dopuna Poslovnika Predstavničkog doma parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ("Sl. glasnik BiH", br. 79/2014, 81/2015 i 97/2015) i Poslovnik Doma naroda parlamentarne skupštine BiH ("Sl. glasnik BiH", br. 58/2014, 88/2015, 96/2015 i 53/2016) posao bi trebalo da privede kraju u julu, ali članovi komisije priznaju da će teško da urade bilo šta do tada.

Komisija je sa radom počela 15. februara 2017. godine, a po sopstvenom priznanju, nisu daleko odmakli kako zbog činjenice da na sjednice ne dolaze svi članovi, tako i zbog toga što nisu dobili dovoljno primjedbi, a nisu zadovoljni ni metodom rada.

Član komisije Lazar Prodanović smatra da bespotrebno gube vrijeme.

- Ovakvim metodom rada trebalo bi nam, figurativno rečeno, 100 godina da završimo posao ili, da budem precizniji, više od mandata, jer razmatramo član po član poslovnika oba doma. Jedina opcija je višečasovni rad nekoliko dana ako želimo da napravimo posao - rekao je Prodanović.

Član Komisije Momčilo Novaković potvrđuje da nekog ozbiljnijeg napretka nema.

- Tražili smo od svih poslanika i komisija domova da dostave svoje primjedbe, ali čini mi se da ćemo sami pokušati da riješimo ova pitanja. Revolucionarnih izmjena neće biti. Jedino moguće rješenje je da se organizuje dvodnevna ili trodnevna sjednica zajedno sa OEBS-om i Evropskom komisijom da se nešto ozbiljno uradi - rekao je Novaković.

Predsjedavajući Komisije Hazim Rančić kaže da su dobili veoma malo primjedbi, pa sami razmatraju član po član poslovnika.

- Između ostalog, razmatramo i pitanje dolaska, odnosno nedolaska na sjednice. Neke zemlje su to pitanje zakonski riješile. Vidjećemo na kraju šta ćemo od svega toga dobiti - rekao je Rančić.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, Ž.D.,, 19.06.2017

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija