Zastava Srbije

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O REPREZENTATIVNOSTI SINDIKATA I UDRUŽENJA POSLODAVACA: Rok za primjedbe, prijedloge ili komentare 30. april 2020. godine

19.03.2020.


U skladu s Programom rada Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za 2020. godinu, ovo ministarstvo provodi aktivnosti na izradi Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca. Nacrt ovog zakona razmatran je na zasjedanju Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, te je na oba doma prihvaćen kao dobra osnova za izradu Prijedloga zakona, s tim da je Predstavnički dom Parlamenta FBiH zaključkom usvojenim na sjednici tog doma održanoj 29.10.2019. godine, predlagača ovog zakona zadužio da organizuje i sprovede javnu raspravu u trajanju od 60 dana.
 
Također, i Dom naroda Parlamenta Federacije BiH je zaključkom od 27.2.2020. godine, predlagača ovog zakona zadužio da organizuje i provede javnu raspravu u istom trajanju.
 
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike započelo je aktivnosti na provođenju javne rasprave, te s tim u vezi poziva sve zainteresovane da svoje primjedbe, prijedloge ili komentare na tekst Nacrta zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca dostave u pisanom obliku elektronskim putem na e-mail info@fmrsp.gov.ba, najkasnije do 30.4.2020. godine.

O datumu i mjestu održavanja javne rasprave zainteresovana javnost će biti naknadno obaviještena, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.


IZVOR: Vebsajt Vlade FBiH, 16.03.2020.

Naslov: Redakcija