Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O FISKALNIM KASAMA: Produžava se rok na koji se može izreći mjera zabrane obavljanja djelatnosti za prekršaj učinjen prilikom registrovanja prometa i izdavanja fiskalnih računa na 30 dana, a u slučaju ponovljenog prekršaja ta mjera iznosi 60 dana

20.03.2019.


Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona i fiskalnim kasama dovešće do suzbijanja sive ekonomije i rasta prihoda od poreza na dohodak, rekla je ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović

Vidovićeva je rekla da će izdavanjem fiskalnih računa poslovni subjekti u Srpskoj biti dovedeni u ravnopravan položaj. Navela je da su predviđene kazne za prekršioce ovog zakona za pravna lica od 10.000 do 20.000 KM. Nacrt zakona upućen je u javnu raspravu.

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama produžava se rok na koji se može izreći mjera zabrane obavljanja djelatnosti za prekršaj učinjen prilikom registrovanja prometa i izdavanja fiskalnih računa sa dosadašnjih 15 na 30 dana, a u slučaju ponovljenog prekršaja ta mjera iznosi 60 dana.

U obrazloženju Nacrta zakona navodi se da su razlozi za donošenje ovog zakonskog rješenja sadržani u potrebi unapređenja kontrolnih inspekcijskih postupaka u oblasti prometa robe i usluga s ciljem suzbijanja sive ekonomije.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 13.03.2019.

Naslov: Redakcija