Zastava Srbije

UREDBA O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O USLOVIMA I NAČINU PLAĆANJA GOTOVIM NOVCEM: Dozvoljeni iznos gotovinskog plaćanja dobara i usluga, po jednom računu, izuzev plaćanja u trgovini na veliko, prema drugom poslovnom subjektu povećan na 500 KM

20.01.2023.


Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu plaćanja gotovim novcem s ciljem prevazilaženja problema uočenih tokom njene višegodišnje primjene u praksi, kao i usklađivanja sa drugim propisima.

- Između ostalog, imajući u vidu trenutnu ekonomsku situaciju koju odlikuje, prije svega, izražen rast stope inflacije predloženo je da se dozvoljeni iznos gotovinskog plaćanja dobara i usluga, izuzev plaćanja u trgovini na veliko, prema drugom poslovnom subjektu poveća sa 200 KM na 500 KM, uz dodatno preciziranje da se navedeni iznos odnosi na plaćanje dobara i usluga po jednom računu.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Izvor: Vebsajt eKapija, 17.01.2023.

Naslov: Redakcija