Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O NEPOKRETNOJ IMOVINI KOJA SE KORISTI ZA FUNKCIONISANJE JAVNE VLASTI RS: Ne reguliše se svojina na nepokretnoj imovini, koja je u javnim evidencijama o nepokretnostima, za čije vođenje je zadužena Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, do 31.12.1991. godine bila upisana kao imovina s pravom raspolaganja ili upravljanja bivše Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine

19.12.2022.


Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, po hitnom postupku.

Ovim zakonom uređuje se svojina na nepokretnoj imovini koja služi kao sredstvo vršenja i sprovođenja javne vlasti a koju koriste subjekti koji vrše tu vlast od potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, a koja je upisana u javnim evidencijama o nepokretnostima, za čije vođenje je nadležna Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove kao svojina tih subjekata.

Predloženim zakonskim rješenjem ne reguliše se svojina na nepokretnoj imovini, koja je u javnim evidencijama o nepokretnostima, za čije vođenje je zadužena Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, do 31.12.1991. godine bila upisana kao imovina s pravom raspolaganja ili upravljanja bivše Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine.


IZVOR: Izvor: Vebsajt Vlade RS, 15.12.2022.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija