Zastava Srbije

REPUBLIČKA UPRAVA ZA IGRE NA SREĆU: Prihod od igara na sreću u Republici Srpskoj za devet mjeseci premašio 64 miliona KM

19.10.2022.


Republička uprava za igre na sreću za devet mjeseci ove godine ostvarila je prihod od 64.707.529 KM, što je rast od 33 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U Upravi očekuju da će nadmašiti zacrtane planove u ubiranju prihoda od naknada za priređivanje igara na sreću i time doprinijeti punjenju republičkog budžeta, saopšteno je iz Republičke uprave za igre na sreću.

Osim rekordnih prihoda, Republička uprava za igre na sreću je, kako navode, kroz pojačan inspekcijski nadzor zabilježila značajne rezultate u suzbijanju ilegalnog priređivanja igara na sreću i u povećanju discipline u primjeni propisa u oblasti igara na sreću.

"Napredniji sistem kontrole priređivača i njihovog rada u zakonskim okvirima omogućiće i računarski sistem za nadzor, čije je uvezivanje u toku, a koji će omogućiti potpuni uvid u sve aspekte priređivanja igara na sreću u Republici Srpskoj, odnosno kontrolu uplata i isplata u ovoj oblasti", naveli su u saopštenju.

Kada je riječ o uništavanju predmeta oduzetih prilikom inspekcijskog nadzora, a usljed počinjenih prekršaja iz Zakona o igrama na sreću, Komisija je uništila ukupno 288 predmeta korišćenih za nelegalno priređivanje igara na sreću.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 13.10.2022.

Naslov: Redakcija