Zastava Srbije

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU RS: Bez saglasnosti u vezi sa Zakonom, predmet proslijeđen Ustavnom sudu Srpske

19.10.2022.


Na sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata danas nije postignuta saglasnost u vezi sa Zakonom o izmjenama i dopuni Zakona o poljoprivrednom zemljištu, te je predmet proslijeđen Ustavnom sudu Srpske.

Na sjednici Zajedničke komisije razmatran je Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o poljoprivrednom zemljištu u vezi sa odlukom o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda i amandmana koji je predložio Klub delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske.

"Budući da na sjednici nije postignuta saglasnost u pogledu razmatranog zakona, predmet je proslijeđen Ustavnom sudu Republike Srpske - Vijeću za zaštitu vitalnog interesa radi donošenja konačne odluke u skladu sa članom 70. Ustava Republike Srpske", saopšteno je iz Vijeća naroda Srpske.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 11.10.2022.

Naslov: Redakcija