Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

ZAKON O IGRAMA NA SREĆU: Od početka primjene novog Zakona prihodi povećani za 40 odsto

19.09.2019.


Vidljivi su efekti novog Zakona o igrama na sreću ("Sl. glasnik RS", br. 22/2019) jer od maja Srpska svaki mjesec po ovom osnovu ima od 1,4 do 1,5 miliona KM više prikupljenih prihoda, nego kada je na snazi bio prethodni zakon, rekao je premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Višković je naveo da je, iako efekte novog zakona još nije moguće sagledati u potpunosti, do 31. avgusta od igara na sreću prikupljeno za osam miliona KM više nego u istom periodu prošle godine, što znači da su prihodi povećani za 40 odsto.

"Kada se sjetim martovskog zasjedanja Narodne skupštine, kada smo usvajali ovaj zakon, i priča o ovom rješenju, ali danas ćute oni koji su tada najviše galamili. Bila je priča da će ljudi ostati bez posla, te da će biti smanjen broj priređivača, ali se ništa od toga nije desilo", rekao je Višković.

On je istakao da je povećan broj priređivača igara na sreću, a broj zaposlenih ostao isti kao i prošle godine.

Višković je napomenuo da je Vlada izabrala strateškog partnera "Lutriji Republike Srpske" za proceduru formiranja zajedničkog preduzeća koje će se baviti igrama na sreću i da se u narednih godinu dana mogu očekivati duplo veći prihodi.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, 17.9.2019.

Naslov: Redakcija