Zastava Srbije

PORESKA UPRAVA RS: Rok za plaćanje druge rate poreza na nepokretnosti 30. septembar 2016. godine


 

  • PORESKA UPRAVA RS: Rok za plaćanje druge rate poreza na nepokretnosti 30. septembar 2016. godine

Poreska uprava Republike Srpske (PURS) pozvala je sve obveznike poreza na nepokretnosti da do 30. septembra 2016. godine izmire drugu ratu obaveze prema poreskom računu za 2016. godinu, kao i eventualno još neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina.

Iz Poreske uprave RS saopšteno je da će svim vlasnicima nepokretnosti u RS koji nisu platili dospjele obaveze poreza na nepokretnosti iznos biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate.

Poreska uprava poziva i sve koji još nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje biti prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i kaznom od 500 KM do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravna lica, po neprijavljenoj nepokretnosti.

- Intenziviraćemo aktivnosti na prinudnoj naplati tog opštinskog prihoda, koristeći sve zakonski raspoložive mjere, od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu, kao krajnje mjere naplate ove poreske obaveze - dodaje se u saopštenju PURS.

Izvor: Vebsajt eKapija, 16.09.2016.