Zastava Srbije

DETALJNO UPUTSTVO O ODVIJANJU NASTAVE U KANTONU SARAJEVO BIĆE UTVRĐENO NAKON 20. AVGUSTA: Neće biti kombinovanog modela nastave

19.08.2021.


Nova školska godina počinje 1. septembra, a detaljno uputstvo o odvijanju nastave bit će utvrđeno nakon 20. avgusta, kaže ministrica Hota-Muminović

Trenutna epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajuća i nastava, prioritetno u klupama, počinje 1. septembra.

To je za „Avaz“ kazala ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

Kako je navela,  opredijeljenost i namjera Ministarstva je da što veći broj učenika što češće bude u školskim klupama.

- Istraživanje koje je Ministarstvo provelo pokazuje da su nam djeca bila izložena stresu. Promijenili su svoju rutinu i trpjeli su veći stres i od svojih roditelja i od nastavnika. To će značiti da nećemo imati pauzu od školskih klupa u trajanju od jedne sedmice, kako je to bilo predviđeno kombiniranim modelom odvijanja nastave - istakla je ministrica.

Dodala je da će detaljno uputstvo o tome kako će se nastava odvijati donijeti nakon 20. avgusta ove godine.

- U toku iduće sedmice bit će spremni uputstvo za škole i dosta informacija i za roditelje i za javnost. Također, želimo kazati da se masovna vakcinacija i dalje provodi. Zadovoljni smo što su naši prosvjetni radnici od početka pokazivali visok stepen zainteresiranosti za vakcinaciju - kazala je Hota-Muminović.


IZVOR: Klix, A. Ovčina, 18.08.2021.

Naslov: Redakcija