Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O OSNOVNOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU: Propisani uslovi za osnivanje područnih odjeljenja, jasnije definisan produženi boravak, boravak i program pred polazak u školu, te način izvođenja ekskurzija, izleta, škola u prirodi i ostalih aktivnosti koje doprinose razvoju učenika

19.04.2022.


Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i uputila ga u javnu raspravu u trajanju od 30 dana.

Ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić rekla je da se ovim nacrtom zakona uređuje djelatnost osnovnog vaspitanja i obrazovanja kao dio jedinstvenog vaspitno-obrazovnog sistema Republike Srpske, te osnivanje i prestanak rada ustanova osnovnog vaspitanja i obrazovanja.

Trivićeva je rekla da su tim zakonskim rješenjem detaljnije propisani uslovi za osnivanje područnih odjeljenja, jasnije definisan produženi boravak, boravak i program pred polazak u školu, te način izvođenja ekskurzija, izleta, škola u prirodi i ostalih aktivnosti koje doprinose razvoju učenika.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 13.04.2022.

Naslov: Redakcija