Zastava Srbije

ZABRANJEN RAD UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA, KLADIONICAMA, FRIZERSKIM SALONIMA

18.03.2020.


Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite i zvanično stupile na snagu. Na sjednici je doneseno ukupno 16 naredbi koje se, između ostalog, odnose na zabranu rada ugostiteljskih objekata, kladionica, fitness centara, frizerskih salona...

Sjednica je organizovana nakon proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID - 19) na području Federacije BiH.

Od 18. marta 2020. godine je zabranjen rad svim ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića, kladionicama, kazinima, restoranima, picerijama, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovima, čajdžinicama, kafeima, frizerskim i kozmetičkim salonima, igraonicama...

Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za goste hotela, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.

Također, naređeno je da se obustavljaju sve usluge kulturnih i sportskih institucija, rad muzeja, pozorišta, aktivnosti u koncertnim dvoranama, umjetničkim galerijama, rad kina, bazena, kupališta, spa centara, fitness centara.

Osim toga, naređena je obustava posjeta i izlazaka svim štićenicima u ustanovama socijalne zaštite i kazneno-popravnih zavoda širom FBiH.

Građanima će na raspolaganju biti i dalje sve trgovine sa prehrambenim artiklima, pekare, apoteke i benzinske pumpe po dosadašnjem radnom vremenu.


IZVOR: Vebsajt Klix, 18.03.2020.

Naslov: Redakcija