Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

U PRIPREMI ZAKON O EKSPROPRIJACIJI U RS

18.12.2019.


Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Bosiljka Predragović rekla je da je Uprava već pripremila tekst zakona o eksproprijaciji, kao leks specijalis, koji će se naći u Narodnoj skupštini RS nakon što je usvojen plan parcelacije u vezi sa autoputem i gasovodom dionice Brčko-Bijeljina-Rača.

"Pripremili smo i 17 timova inženjera geodezije i geometara koji će odraditi pripremne radnje u vezi sa eksproprijacijom kada leks specijalis stupi na snagu, da bi timovi pravnika i geodeta ušli u postupak eksproprijacije. Potpuno smo spremni i koordinisani sa Vladom Republike Srpske" , rekla je Predragovićeva.

Ona je navela da za eksproprijaciju postoji 1.287 predmeta, odnosno 1.287 parcela sa 1.000 posjednika, za šta je potrebno angažovati 11 timova, a RUGIPP ih je, za sada, odredio sedam, jer nema dovoljno pravnika.

"Ne zavisi sve od RUGIPP-a. U ovim postupcima ima mnogo vještačenja, a malo je vještaka, koji često kasne sa mišljenjima, što koči i naš posao", pojasnila je Predragovićeva i dodala da su i odluke Vrhovnog suda dodatno odužile postupak.

Ona je ocijenila da bi sve trebalo ići planiranom dinamikom, jer se Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove dobro pripremila.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o usvajanju dijela plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i odluku o izradi plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor po skraćenom postupku.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 11.12.2019.

Naslov: Redakcija