Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

U PRIPREMI IZMJENE POSLOVNIKA O RADU NARODNE SKUPŠTINE RS

18.09.2019.


Poslovnik o radu Narodne skupštine Republike Srpske biće definitivno promijenjen, a o tome su na posljednjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma zvanično obaviješteni šefovi poslaničkih klubova koji su dobili zadatak da pripreme prijedloge i dostave ih na razmatranje. Moguće je da nova pravila ponašanja stupe na snagu do kraja godine.

Izmjene Poslovnika o radu parlamenta Srpske najavio je polovinom ljeta njegov prvi čovjek Nedeljko Čubrilović. Istakao je da će poslovnik biti ponovo prerađen, uz ocjenu da mnogi poslanici već duže vrijeme ne poštuju taj akt i svjesno krše parlamentarna, ali i pravila elementarne pristojnosti u ophođenju sa kolegama. Čubrilović je tada ocijenio da su neki članovi tog akta u koliziji te će biti razmotreno i pitanje vremenskog ograničenja, odnosno koliko će poslanici imati minuta na raspolaganju za obraćanje.

Čubrilović je na sjednici skupštinskog Kolegijima početkom ovog mjeseca zatražio od šefova klubova da dostave svoje prijedloge za izmjenu poslovnika o radu.

- Prijedlozi će nakon toga ići na usaglašavanje - rečeno je u republičkom parlamentu.

Poslovnik o radu republičkog parlamenta izmijenjen je posljednji put prije dvije godine. Poslanici imaju pravo i da se pozovu na povredu poslovnika, a to se često, što se moglo vidjeti na dosadašnjim sjednicama, zloupotrebljava i pretvara u nastavak diskusije, replika i prepucavanja.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, Vedrana Kulaga, 13.09.2019.

Naslov: Redakcija