Zastava Srbije

IZMJENE ZAKONA O AKCIZAMA: Neophodno što hitnije usvajanje Zakona, radi realizacije aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom i pospješivanja saradnje sa drugim finansijskim institucijama

18.09.2017.


Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark istakli su značaj što hitnijeg usvajanja izmijenjenog Zakona o akcizama, kao preduslova za realizaciju aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, ali i pospješivanje saradnje sa drugim finansijskim institucijama.

Cvijanovićeva je Vigemarka upoznala o privrednim kretanjima u Republici Srpskoj, izrazivši zadovoljstvo što Srpska bilježi privredni rast iako su još prisutne implikacije ekonomske krize, te odsustvo aranžmana sa MMF-om zbog neispunjavanja preuzetih obaveza institucija BiH.

Na sastanku u Banjaluci bilo je riječi o aktivnostima koje institucije Republike Srpske sprovode u procesu evropskih integracija, kao i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama.

Cvijanovićeva je ukazala Vigemarku na stalno prisutnu intenciju institucija na nivou BiH da se ne pridržavaju dogovorenog mehanizma koordinacije prilikom realizacije obaveza iz procesa evropskih integracija.

Ona je upozorila da ovakvo djelovanje predstavlja osnovni izvor svih eventualnih zastoja i nesporazuma u BiH.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, 15.09.2017.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija