Zastava Srbije

PORESKA UPRAVA RS: Koristiti elektronske usluge

17.03.2020.


Poreska uprava Republike Srpske obavještava poreske obveznike da će, u skladu sa preporukama i preventivnim mjerama Vlade RS na zaštiti stanovništva od širenja korona virusa, i u narednim danima biti na usluzi poreskim obveznicima.

S tim u vezi, pozivamo poreske obveznike da u narednom periodu u što većem obimu koriste elektronske usluge koje je Poreska uprava RS omogućila i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv širenja korona virusa. Poreski obveznici u RS koji su registrovani za elektronske usluge mogu elektronskim putem podnositi devet različitih vrsta poreskih prijava. Pored toga, Poreska uprava RS je ranije pustila u rad i android mobilnu aplikaciju "e-PURS", pomoću koje poreski obveznici preko svojih mobilnih uređaja mogu pristupiti svojim poreskim evidencijama – kaže direktor Goran Maričić.

Dodaje da je korišćenje i preuzimanje te aplikacije potpuno besplatno, a aplikacija se može preuzeti sa "Google" prodavnice upisom naziva aplikacije -"e-PURS".

Takođe, sva pitanja poreski obveznici mogu postaviti na e mail adresu Poreske uprave kontakt@poreskaupravars.org i kontakt telefone objavljene na veb stranici Poreske uprave – ističe Maričić.


IZVOR: Vebsajt Srpskainfo, Maja Radoja, 16.03.2020.

Naslov: Redakcija