Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU: Produžen rok za okončanje studija do kraja 2019. godine, odnosno naredne godine za studente koji su upisani na dodiplomske studije i stekli status apsolventa u 2017/2018. akademskoj godini.

18.03.2019.


Zakonom o izmjenama i dopuni Zakona o visokom obrazovanju produžen je rok za okončanje studija do kraja ove, odnosno naredne godine za studente koji su upisani na dodiplomske studije i stekli status apsolventa u 2017/2018. akademskoj godini.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević istakao je da je izmijenjen samo član navedenog zakona i da je do 2021. odnosno 2022. godine produžen rok za studente koji su na studijskim programima od pet ili šest godina.

Studenti koji su upisali postdiplomske studije mogu ih okončati do kraja ove, odnosno naredne godine, a doktorandi do 30. septembra 2022. godine – rekao je Rajčević u Narodnoj skupštini Republike Srpske, obrazlažući zakonsko rješenje.

On je naglasio da su navedene izmjene zakona inicirale studentske organizacije u Republici Srpskoj.


IZVOR: Vebsajt Info Bijeljina, 13.03.2019.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija