Zastava Srbije

OTVARANJE BOLOVANJA KADA JE KUĆNI TEST NA KORONU POZITIVAN

18.01.2022.


Kućni testovi na virus korona i kod nas su sve više u upotrebi. Ali, postavlja se pitanje kako dobiti rješenje o bolovanju ukoliko se ne javite u ARI ambulantu zato što se osjećate dobro i nema potrebe da idete doktoru?

Doktorica Tanja Ješić Petrović, specijalist oftalmologije Doma zdravlja u Doboju, na Twitteru je napisala uputstvo kako riješiti ovu situaciju.

"U ovom slučaju uradite BAT u bilo kojoj privatnoj laboratoriji, jer sve imaju obavezu da u slučaju pozitivnog nalaza isti dostave Higijensko epidemiološkoj službi isti dan, sa vašim kontakt podacima", navela je doktorica Ješić Petrović.

Ona dodaje da će vas nakon toga pozvati iz HES-a i da ćete dobiti rješenje.

"Pozvaće vas i HES-a, odgovorićete na standardna pitanja, rješenje ćete dobiti vjerovatno kada izolacija već istekne, ali to nema veze, jer sva prava po pitanju bolovanja i dobijanja potvrde da ste bili pozitivni možete ostvariti na osnovu ovoga", zaključila je doktorica Ješić Petrović.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 12.01.2022.

Naslov: Redakcija