Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA BIH: Usvojena Informacija o otklanjanju problema u postupku snabdijevanja organa nadležnih za registriranje vozila stiker naljepnicama. IDDEEA zadužena je da poduzme aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju dostavljanja stiker naljepnica tijelima nadležnim za registriranje vozila, zaključno sa 5.12.2016. godine, od kada će ponovo početi izdavanje stiker naljepnica u postupku registracije vozila


Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva komunikacija i prometa o otklanjanju problema u postupku snabdijevanja organa nadležnih za registriranje vozila stiker naljepnicama, a nakon okončanja postupka javne nabavke.

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) zadužena je da poduzme aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju dostavljanja stiker naljepnica tijelima nadležnim za registriranje vozila, zaključno sa 5.12.2016. godine, od kada će ponovo početi izdavanje stiker naljepnica u postupku registracije vozila.

 

Ministarstvo komunikacija i prometa će obavijestiti nadležna tijela za registriranje vozila da se od 5. 12. 2016. godine stavlja van snage instrukcija od 31. 12. 2015. godine, a koja se odnosila na izdavanje potvrda koje su zamjenjivale stiker naljepnice, saopštila je Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.


Izvor: Vebsajt Vijesti, 16.11.2016.