Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RAČUNOVODSTVU I REVIZIJI RS: Detaljnije su utvrđeni uslovi za izdavanje, obnavljanje i oduzimanje licence ovlašćenim revizorima, koja se izdaje na period od tri godine i može se obnoviti na njegov zahtjev

17.10.2019.


Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji Republike Srpske.

Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi daljeg razvijanja oblasti računovodstva i revizije, te inoviranja i preciznijeg propisivanja pojedinih odredaba Zakona o računovodstvu i reviziji Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 94/2015) s ciljem njegove lakše i potpunije primjene u praksi.

Ovim zakonom propisana je obaveza preduzetnicima koji pružaju knjigovodstvene i računovodstvene usluge da se upišu u Registar preduzetnika za pružanje knjigovodstvenih i računovodstvenih usluga koji vodi Ministarstvo finansija.

Za razliku od dosadašnjeg rješenja, detaljnije su utvrđeni uslovi za izdavanje, obnavljanje i oduzimanje licenci ovlašćenim revizorima, koja se izdaje na period od tri godine i može se obnoviti na njegov zahtjev.

Ovim zakonom detaljnije se uređuje materija koja se odnosi na poslove nadzora nad radom društava za reviziju i licenciranih ovlašćenih revizora. Zakonom su proširene nadležnosti Savjeta za računovodstvo i reviziju Republike Srpske.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 10.10.2019.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija