Zastava Srbije

VLADA RS USVOJILA KONSOLIDOVANI IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU BUDŽETA SRPSKE ZA PRVA TRI MJESECA OVE GODINE: U prvom kvartalu budžetski prihodi od 852,1 milion KM

17.06.2022.


Prema konsolidovanom izvještaju, budžetski prihodi ostvareni su u iznosu od 852,1 milion KM, što je za tri odsto više u odnosu na budžet, dok je za osam odsto veći od finansijskog plana za prvi kvartal.

Strukturu budžetskih prihoda čine prihodi od direktnih poreza u iznosu od 415,9 miliona KM, što je za 10 odsto više u odnosu na budžet, a za 11 odsto više u odnosu na finansijski plan za prvi ovogodišnji kvartal, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

U strukturi prihoda nalaze se i indirektni porezi u iznosu od 372,2 miliona KM, što je za jedan odsto manje u odnosu na budžet, a za šest odsto više u odnosu na finansijski plan za prva tri mjeseca ove godine, kao i neporeski prihodi u iznosu od 63, 9 miliona KM, koji su za sedam odsto manji u odnosu na budžet, a za dva odsto veći od finansijskog plana za prva tri ovogodišnja mjeseca.

Rashodi i izdaci planirani budžetom na opštem fondu u prvom kvartalu iskazani su u iznosu od 884,8 miliona KM, što je za 12 odsto manje u odnosu na budžet, a za četiri odsto manji od finansijskog plana za prvi kvartal.

Inostrani dug je u prvom kvartalu ove godine redovno servisiran i za te potrebe izdvojeno je 50,4 miliona KM.

Nastavljena je kontinuirana amortizacija unutrašnjeg duga i iz redovnih budžetskih sredstava izdvojeno je 78,6 miliona KM.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt BHRT, S.N., 16.06.2022.

Naslov: Redakcija