Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

ODRŽANA SJEDNICA SAVJETA ZA SUZBIJANJE NASILJA U PORODICI I PORODIČNOJ ZAJEDNICI


Ministar porodice, omladine i sporta, Jasmina Davidović prisustvovala je sjednici Savjeta za suzbijanje nasilja u porodici i porodičnoj zajednici Republike Srpske na kojoj su predstavnici UN WOMEN-a prezentovali program "Standardi i angažman za sprečavanje nasilja nad ženama i porodičnog nasilja u Bosni i Hercegovini".

Pozdravivši predstavnike UN WOMEN-a, Davidovićeva je izrazila interesovanje i angažovanje resornog minstarstva u oblasti zaštite od nasilja u porodici.

Predstavnici UN WOMEN-a u svojoj prezentaciji istakli su da je cilj programa jačanje institucionalnih i socijalnih mehanizama odgovora na nasilja nad ženama i nasilja u porodici kroz dopirnos u sprovođenju Istanbulske konvencije.

Na sjednici je istaknuto da je pravni okvir zaštiti od nasilje u porodici u Reublici Srpskoj usklađen sa standardima Istanbulske konvencije i da je neophodno uložiti dodatne napore da i sprovođenje ovog okvira u praksi dostigne ovaj standard. Savjet za suzbijanje nasilja u porodici i porodičnoj zajednici Republike Srpske podržao je program UN WOMEN-a i izrazio interes za saradnju iz ove oblasti.


Izvor: Vebsajt Ministarstvo porodice, omladine i sporta, 16.5.2016.