Zastava Srbije

MINISTARSTVO ZA NAUČNOTEHNOLOŠKI RAZVOJ, VISOKO OBRAZOVANJE I INFORMACIONO DRUŠTVO RS: Odgađanje obaveze podnošenja izvještaja o realizaciji projekata

17.04.2020.


U ovim vanrednim okolnostima koje je izazvala pandemija Kovid -19 želimo da pružimo podršku našoj naučnoistraživačkoj zajednici, te obavještavamo sve korisnike sredstava Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo da se u periodu trajanja vanredne situacije (Pandemija Kovid- 19) odgađa njihova obaveza podnošenje Izvještaja o realizaciji programa i projekata.

Takođe, preporučujemo svim korisnicima sredstava da se pismeno obrate Ministarstvu ukoliko u toku realizacije projekata i programskih aktivnosti nastanu problemi vezani za realizaciju javnih nabavki, terenskih istraživanja, odlazaka na naučne skupove, publikovanje naučnih publikacija i sl., kako bismo im izdali saglasnost za produženje roka realizacije predmetne aktivnosti u skladu sa potpisanim ugovorom o sufinansiranju.

Koordinatore naučnoistraživačkih projekata pozivamo da, u skladu sa mogućnostima nastave sa aktivnostima i prilagode ih postojećim okolnostima. Ukoliko su u nemogućnosti da realizuju neku od planiranih aktivnosti zbog pomenute situacije mogu Ministarstvu dostaviti zahtjev za izmjene u odobrenom budžetu za realizaciju projekta (npr. odgođenje naučne konferencije i sl.).

Kada Ministarstvo izda saglasnost da se tražene izmjene u budžetu mogu izvršiti, korisnik sredstava može dostaviti skeniran revidirani obrazac budžeta usklađen sa odobrenim izmjenama.

Za sve informacije vezane za izvještavanje, kao i realizaciju projekta i programa možete se obratiti na mejl adresu: b.savic@mnrvoid.vladars.net i telefon: 051/338-717.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 14.04.2020.

Naslov: Redakcija