Zastava Srbije

UREDBA O SPROVEDBENIM DOKUMENTIMA U RS: Počela obuka sa fokusom na praktičnu primjenu Uredbe

17.02.2022.


Nakon stupanja na snagu Uredbe o sprovedbenim dokumentima u Republici Srpskoj ("Sl. glasnik RS", br. 8/2022), počela je obuka sa fokusom na praktičnu primjenu navedene Uredbe.

Naime, u okviru “Sistema obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave”, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, organizuje dvodnevnu obuku na temu “Primjena Uredbe o sprovedbenim dokumentima u Republici Srpskoj”.

Trening je pripremljen u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja, koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i UNDP-a, i projekta “Podrška pripreme za implementaciju ciljeva održivog razvoja i angažovanje privatnog sektora”, kojeg finansira Švedska, a implementira UNDP.

Navedena obuka predstavlja dio namjenske podrške Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske izgradnji kapaciteta službenika u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj. Cilj je da se opštinski i gradski službenici upoznaju sa novim regulatornim okvirom, ključnim elementima i procesima izrade strateških dokumenta u Republici Srpskoj koji su definisani Zakonom o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u Republici Srpskoj, Uredbom o strateškim dokumenatima u Republici Srpskoj i Uredbom o sprovedbenim dokumentima te sa kontekstom Okvira ciljeva održivog razvoja (Agende 2030).

Obuke će se održati u periodu do 22. februara za sve jedinice lokalne samouprave u Republici Srpskoj, na lokalitetima Teslić, Laktaši i Grad Istočno Sarajevo.

Organizacija navedene obuke predstavlja nastavak uspješne saradnje Ministarstva i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija, te još jedan iskorak u izgradnji sistema strateškog planiranja u Republici Srpskoj.

Podsjećanja radi, tokom novembra i decembra 2021. godine, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, uz podršku UNDP, organizovalo je obuke na temu “Izrada strateških dokumenata u Republici Srpskoj” za sve jedinice lokalne samouprave u Republici Srpskoj.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Izvor: Vebsajt Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, 15.02.2022.

Naslov: Redakcija