Zastava Srbije

SKUPŠTINA TUZLANSKOG KANTONA: Smijenjena kantonalna Vlada

17.02.2022.


Skupština Tuzlanskog kantona je većinom glasova smijenila kantonalnu Vladu, a premijer Kadrija Hodžić podnio je ostavku. Imenovano je i novo rukovodstvo Skupštine koje čine: predsjednik Boris Krešić, iz reda Hrvata, te zamjenici Žarko Vujović iz reda Srba i Lejla Vuković iz reda Bošnjaka.
Izbor novog rukovodstva uslijedio je nakon što su, tokom zasjedanja kantonalnog parlamenta, dosadašnji predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić i njegova zamjenica Vedrana Petrović podnijeli neopozive ostavke. Zastupnici su prethodno usvojili dnevni red sjednice na kojem je bio zahtjev za njihovu smjenu, kao i prijedlog za smjenu Vlade.
Vanredna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona sazvana je na zahtjev Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF), Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) i Stranke za BiH (SBiH), koji su za to prikupili dovoljno potpisa.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Izvor: Vebsajt BHRT, 14.02.2022.

Naslov: Redakcija