Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

NACRT ZAKONA O SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA U ORGANIMA JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE: Cilj Nacrta zakona je da izvorni i preneseni poslovi budu obavljani na efikasan i funkcionalan način, stručno i politički neutralno


Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmotrili je 16. februara 2016. godine Nacrt zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave, čiji je cilj da izvorni i preneseni poslovi budu obavljani na efikasan i funkcionalan način, stručno i politički neutralno.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Lejla Rešić, istakla je da su u javnoj upravi u Srpskoj uvedene brojne restrikcije.

Ona je navela da Savez opština i gradova Republike Srpske nije imao primjedbe na tekst navedenog Nacrta zakona. "Očekujem da će u javnoj raspravi o navedenom zakonskom rješenju biti riješene određene dileme koje su imali pojedini poslanici", navela je Rešićeva u završnoj riječi.

Ona je zahvalila poslanicima na konstruktivnim diskusijama i prijedlozima.

Tokom skupštinske rasprave se moglo čuti da će ukoliko bude usvojen u ponuđenom tekstu, broj zaposlenih u administracijama opštinskih i gradskih uprava biti usklađen sa Zakonom o lokalnoj samoupravi ("Sl. glasnik RS", br. 101/2004, 42/2005, 118/2005 i 98/2013), što je veoma važno za funkcionisanje lokalnih zajednica


Izvor: Vebsajt Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, 16.02.2016.