Zastava Srbije

U IZRADI ZAKONSKI PROPIS U OBLASTI UGOSTITELJSTVA I BORAVIŠNE TAKSE U RS: Cilj dodatno urediti oblast prijave gostiju i nadzora nad ovom oblašću

16.08.2023.


Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić razgovarao je u Banjoj Luci sa predstavnicima Turističke organizacije Republike Srpske, Republičke uprave za inspekcijske poslove i Poreske uprave Republike Srpske.

Tema sastanka bila je naplata boravišne takse, te kontrola privrednih subjekata koji, prema prijavljenim pokazateljima posluju ispod praga ekonomske rentabilnosti.

Na sastanku je zaključeno da će se u narednom periodu intenzivirati inspekcijski nadzor privrednih subjekata koji posluju u oblasti turizma, uzimajući u obzir da prikazani ekonomski parametri ne prate statističke pokazatelje u oblasti rasta posjećenosti Republike Srpske kao turističke destinacije.

Takođe, razgovarano je i o aktivnostima na izradi zakonskih propisa u oblasti ugostiteljstva i boravišne takse, čijim donošenjem će se dodatno urediti oblast prijave gostiju i nadzora nad ovom oblašću.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo trgovine i turizma RS, 11.08.2023.

Naslov: Redakcija