Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

U PRIPREMI POSTUPAK IZDAVANJA E-GRAĐEVINSKIH DOZVOLA U RS

16.05.2019.


Pomoćnik ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Miladin Gaćanović razgovarao je, u prostorijama Ministarstva, sa delegacijom Međunarodne finansijske korporacije (IFC), koju je predvodila Senka Eminagić.

Međunarodna finansijska korporacija je članica Grupacije Svjetske banke, sa kojom Ministarstvo već duže vremena sarađuje na realizaciji projekta uvođenja E-građevinskih dozvola u Republici Srpskoj.

Pomoćnik ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Miladin Gaćanović upoznao je predstavnike IFC-a da je u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojen Nacrt zakona o uređenju prostora i građenju i da će u narednom periodu biti održana održi javna rasprava, nakon čega će se započeti sa izradom prijedloga ovog zakona. Predstavnici IFC-a su poručili da je u toku postupak evaluacije pristiglih ponuda za implementaciju tehničkog rješenja za softver koji Republika Srpska dobija na poklon od IFC-a, kroz projekat Poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE. Taj postupak bi, kako su rekli, trebalo da bude okončan za 2 do 3 mjeseca, nakon čega će započeti implementacija softvera, čime bi se konačno stekli uslovi da Republika Srpska započne obuku kadrova i finalne pripreme za postupak izdavanja E-građevinskih dozvola.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, 14.05.2019.

Naslov. Redakcija