Zastava Srbije

POČINJE TWINNING PROJEKT "PODRŠKA REFORMI STATISTIČKOG SISTEMA U BOSNI I HERCEGOVINI"

16.02.2018.


Početak novog Twinning projekta "Podrška reformi statističkog sistema u Bosni i Hercegovini", koji finansira Evropska unija, bit će obilježen 16. februara 2018. godine u Sarajevu.

Ovaj projekt je od velike važnosti za jačanje statističkog sistema u BiH kroz poboljšanje i razvijanje institucionalnih kapaciteta, posebno u područjima nacionalnih računa, poslovnih statistika, platnog bilansa i statistike međunarodne investicijske pozicije.

Događaju će prisustvovati šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik Europske unije u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark, direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić, viceguvernerka Centralne banke BiH Želimira Raspudić, direktor Federalnog zavoda za statistiku FBiH Emir Kremić, direktorica Republičkog zavoda za statistiku RS Radmila Čičković te danski konzul u BiH Mirza Durmišević.

Prezentaciju projekta će održati voditeljica Twinning projekta Charlotte Juul Hansen i rezidentna savjetnica za Twinning projekt Katja Møller Hjelvang.

Twinning projekt "Podrška reformi statističkog sistema u Bosni i Hercegovini" finansira Evropska unija u iznosu od 1,5 miliona eura iz Instrumenta pred-pristupne pomoći (IPA 2015), a implementirat će ga statistika Danske u trajanju od 24 mjeseca, saopćeno je iz Agencije za statistiku BiH.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 15.02.2018.

Naslov: Redakcija