Zastava Srbije

PRAVOBRANILAŠTVO RS: Pravobranilac i zamjenik pravobranioca podnijeli pisane ostavke na te funkcije. Za nesmetan rad ove institucije neophodne kadrovske promjene i donošenje novog Zakona o Pravobranilaštvu RS

16.02.2017.


Pravobranilac Republike Srpske, Danijela Novaković, i zamenik pravobranioca u Banjaluci, Mirko Stojčinović, podneli su pisane ostavke na te funkcije.

Ministar pravde Republike Srpske, Anton Kasipović, potvrdio je da su Novakovićeva i Stojčinović podneli ostavke te da je Ministarstvo o tome obavešteno.

- Njih dvoje su u skladu sa zakonskom procedurom, posredstvom ovog Ministarstva podneli zahtev Narodnoj skupštini RS za razrešenje sa svojih poslova - rekao je Kasipović.

On je istakao da su za nesmetan rad ove institucije neophodne kadrovske promene i donošenje novog Zakona o Pravobranilaštvu RS.

- Posebno ističem i činjenicu da NSRS nije usvojila izveštaj o radu Pravobranilaštva za 2015. godinu. Tri stvari su ključne sada, uspostaviti funkcionisanje institucije, smanjiti tenzije kod zaposlenih i usvojiti novi Zakon o Pravobranilaštvu - naglasio je Kasipović.


IZVOR: Vebsajt Blic, 14.02.2017.

Naslov: Redakcija