Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

DRŽAVNA AGENCIJA ZA ISTRAGE I ZAŠTITU: SIPA dobila 15 novih inspektora

16.01.2020.


U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu je 15 kadeta SIPA-e položilo svečanu zakletvu pred ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem.

Polaganjem zakletve oni su zvanično stupili na dužnost u SIPA-i u činu mlađi inspektor.

Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure za prijem kadeta SIPA-e, 15 polaznika pohađalo je i uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za sticanje čina mlađi inspektor, koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Radončić je rekao da se od njih očekuje da rade profesionalno i požrtvovano i da mu je drago što je SIPA ojačana mladim kadrovima, te pozvao kadete na maksimalnu profesionalnost i zalaganje prilikom obavljanja poslova i zadataka na budućim radnim mjestima.

Zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević rekao je da SIPA danas sa ponosom promovira ukupno 12 generaciju kadeta, odnosno devetu generaciju u čin mlađi inspektor, i poručio im da je velika čast i odgovornost biti policijski službenik SIPA-e, da se od njih očekuje da posao policijskog službenika obavljaju zakonito, profesionalno i časno te da uvijek budu u službi građana.

Pored ministra sigurnosti BiH i zamjenika direktora SIPA-e, ceremoniji su prisustvovali direktori Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Agencije za policijsku podršku, Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, te predstavnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, rukovodioci organizacionih jedinica SIPA-e i drugi gosti.


IZVOR: Vebsajt Klix, 13.01.2020.

Naslov: Redakcija