Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

SEDMICA SUDSKE NAGODBE OD 1. DO 17. OKTOBRA 2016. GODINE: Akcija će biti organizovanau svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u BiH na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, s ciljem rješavanja što većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke


 

  • SEDMICA SUDSKE NAGODBE OD 1. DO 17. OKTOBRA 2016. GODINE: Akcija će biti organizovanau svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u BiH na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, s ciljem rješavanja što većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke

Stranke čiji se predmeti vode pred Okružnim sudom u Banjaluci moći će od 1. do 17. oktobra 2016. godine da riješe svoje predmete sudskom nagodbom, saopšteno je iz ovog suda.

"Sedmica sudske nagodbe" biće organizovana od 1. do 17. oktobra u svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u BiH na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, s ciljem rješavanja što većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke.

"Na ovaj način želi se izvršiti pozitivan uticaj na efikasnost sudskih postupaka, te promjenu pristupa suda i stranaka rješavanju sporova, gdje se kao prioritet postavlja brzo i efikasno rješavanje, sa akcentom na zadovoljstvo stranaka na ishod spora i usluga suda", navodi se u saopštenju.

Iz banjalučkog Okružnog suda navode da stranke, ukoliko žele da njihov predmet bude riješen sudskom nagodbom, to mogu da učine tako što će informisati postupajućeg sudiju o tome.

Izvor: Vebsajt Glas Srpske, 14.09.2016.