Zastava Srbije

ROBNE REZERVE SRPSKE RASPOLAŽU ODGOVARAJUĆIM KOLIČINAMA ZALIHA


 

 

  • ROBNE REZERVE SRPSKE RASPOLAŽU ODGOVARAJUĆIM KOLIČINAMA ZALIHA

Iz Javnog preduzeća Robne rezerve Republike Srpske potvrdili su da trenutno raspolažu odgovarajućim količinama i zalihama razne robe kojom mogu intervenisati u vanrednim situacijama ukoliko to bude potrebno.

Preduzeće raspolaže odgovarajućim količinama i zalihama mlijeka, konzerviranih proizvoda, jestivog ulja i šećera, kao i merkantilne pšenice i kukuruza.

"Riječ je o količinama koje su u skladu sa planskim aktima preduzeća, kao i sa određenom količinom pogonskog goriva koje bi u slučaju potreba moglo da bude na raspolaganju. Sve zalihe robe se zanavljaju u blagovremenim rokovima i u skladu sa važećim ugovorima", naveli su iz Robnih rezervi.

Iz Robnih rezervi ističu da su njihove aktivnosti u narednom periodu usmjerene na nabavku, raspolaganje i formiranje dodatnih zaliha svih vrsta robe koja može biti od koristi u vanrednim situacijama, kao i na konstantno povećanje postojećih zaliha u skladu sa mogućnostima.

"Tokom ove godine nismo vršili otkup poljoprivrednih proizvoda od proizvođača. Kada je riječ o otkupu i sličnim aktivnostima na tržištu, mi možemo da djelujemo u okviru svojih ovlaštenja i dužnosti koje su predviđene Zakonom o robnim rezervama i u skladu sa odlukama Vlade Republike Srpske", kažu iz Robnih rezervi.

Javno preduzeće Robne rezerve Republike Srpske osnovano je u skladu sa Zakonom o robnim rezervama kao jednočlano, zatvoreno akcionarsko društvo.

Osnovna djelatnost preduzeća je skladištenje robe uz obavljanje stručnih i drugih poslova koji se odnose na formiranje, razmještaj, nabavljanje, čuvanje i korištenje roba robnih rezervi.

Izvor: Vebsajt RTRS, 14.08.2016.