Zastava Srbije

JAVNI POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH FINANSIJSKIH SREDSTAVA MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA ZA SPROVOĐENJE MJERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI I OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE: Rok za podnošenje prijava 12. avgust 2022. godine

15.07.2022.


U okviru projekta Zeleni ekonomski razvoj (GED) otvoren je Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava malim i srednjim za sprovođenje mjera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Rok za podnošenje prijava je 12. avgust 2022. godine do 17:00 časova.

Cilj Javnog poziva je pružanje podrške za najmanje 18 MSP za ulaganje u energetsku efikasnosti i tehnologije obnovljivih izvora energije, za 10 MSP za sprovođenje detaljnih energetskih audita i za 3 MSP za uvođenje sistema upravljanja energijom.

Na javni poziv mogu se prijaviti mala i srednja preduzeća koja imaju do 250 zaposlenih i koja su registrovana najmanja dvije godine prije objave ovog Javnog poziva.

Detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Cilj projekta GED je uspostavljanje održivog sistema upravljanja energijom/energetskog menadžmenta u RS/BiH u cilju smanjenja emisije štetnih gasova, unapređenje energetske efikasnosti javnih objekata i sistema javne rasvjete i reinvestiranje ostvarenih finansijskih ušteda.


IZVOR: Izvor: Vebsajt Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS, 12.07.2022.

Naslov: Redakcija