Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

PORESKA UPRAVA RS: Dostupna usluga elektronskog podnošenje prijava za registraciju u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa, kao i poreske prijave za ostale naknade (obrazac PP ON)

15.07.2019.


Poreska uprava Republike Srpske je, sa ciljem jačanja usluga poreskim obveznicima i pojednostavljenja procedura, uvela je novu mogućnost, a to je elektronsko podnošenje prijava za registraciju u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa, kao i poreske prijave za ostale naknade (obrazac PP ON).

Ova nova usluga uvedena je prije nekoliko dana i njeno korištenje je omogućeno putem internet stranice Poreske uprave Republike Srpske-Elektronske usluge.

"Poreska uprava Republike Srpske je u posljednjih nekoliko godina učinila mnogo na polju pružanja elektronskih usluga poreskim obveznicima. Razvijene su brojne elektronske usluge za poreske obveznike, ali će Poreska uprava RS u narednom periodu nastaviti tim putem razvoja elektronskih servisa Poreske uprave RS kao i težiti podsticanju poreskih obveznika da ih aktivno koriste", navedeno je u saopštenju Poreske uprave RS.

S tim u vezi, Poreska uprava RS će nastojati da iskoristi brz razvoj informacionih tehnologija da ostvari svoje ciljeve u pogledu elektronskih usluga i smanji troškove ispunjenja poreskih obaveza poreskim obveznicima, te da smanji troškove poslovanja Poreske uprave RS, kao i da poresku administraciju učini što efikasnijom.

Iz tog razloga, opredjeljenje Poreske uprave RS za naredni period je da omogućimo podnošenje svih poreskih prijava elektronskim putem, a da smo na dobrom putu pokazuje i činjenica da je od početka ove godine omogućeno elektronsko podnošenje više poreskih prijava.

"Takođe, cilj nam je i da u narednom periodu završimo razvoj funkcionalnosti e-sandučeta, te da konstantno ispitujemo potrebe poreskih obveznika kako bi kreirali nove elektronske usluge", saopšteno je iz Poreske uprave RS.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 10.07.2019.

Naslov: Redakcija