Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA RS: Krajem 2019. godine uvođenje elektronske zdravstvene kartice i elektronskih recepata

15.05.2019.


U Republici Srpskoj bi krajem ove ili početkom naredne godine trebalo da počne sprovođenje projekta integracije zdravstvenih ustanova, uvođenja elektronskih recepata, kao i prelazak sa klasičnih zdravstvenih knjižica na elektronske, rekao je Dejan Stojaković, projektni menadžer iz Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske.

Stojaković je istakao da će prve elektronske kartice za građane Republike Srpske biti besplatne.

"Uvođenjem elektronske kartice pacijent neće imati potrebu da ovjerava knjižice, status osiguranja će biti vezan direktno na sadašnji sistem Fonda. Očekujemo i transparentnije liste čekanja. Pacijent će znati gdje, kada i u koliko časova ima zakazan pregled", istakao je Stojaković.

Dragana Krivaja, projektni menadžer u ime sprovodilaca projekta integrisanog zdravstvenog sistema, rekla je da je cilj da se prije početka projekta obave konsultacije sa ljekarima kako bi nove aplikacije i informacione tehnologije koristili što pravilnije.

Ona je navela da se projekat integrisanog zdravstvenog sistema sprovodi u četiri faze u trajanju od dvije godine. Vrijednost projekta integrisanog zdravstvenog sistema Republike Srpske je 23 miliona KM.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 13.05.2019.

Naslov. Redakcija