Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

ZAKON O POLICIJI I UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Klub Hrvata tražiće zaštitu vitalnog interesa, jer Zakonom nije definisano da direktor policije RS i njegov zamjenik treba da budu iz različitih konstitutivnih naroda


Klub Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske pokrenuće proceduru zaštite vitalnog interesa zbog toga što Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima nije definisano da direktor policije Republike Srpske i njegov zamjenik treba da budu iz različitih konstitutivnih naroda.

"Nas zadovoljava odredba koja kaže da nacionalna struktura pripadnika unutrašnjih poslova treba odražavati strukturu stanovništva prema posljednjem popisu", dodao je Tomljanović.

On smatra da je u odnosu na raniji Prijedlog zakona o policiji i unutrašnjim poslovima dosta spornih stvari je usaglašeno u sadašnjem zakonskom rješenju.

Tomljanović je naveo da imaju primjedbu i na isključivu upotrebu ćirilice na policijskim obilježjima najavljujući da će od resornog ministra tražiti da to pitanje riješi nižim pravnim aktom, odnosno da pravilnikom omogući upotrebu i latiničnog pisma na policijskim oznakama.


Izvor: Vebsajt BHRT, 14.04.2016.