Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

VLADA BRČKO DISTRIKTA: Donijeta Odluka o izmjenama Odluke o plaćanju određenih naknada u postupku carinjenja roba prilikom uvoza i izvoza

15.03.2019.


Vlada Brčko distrikta BiH donijela je na vanrednoj sjednici u ponedjeljak zaključak da se izmijene Odluke o plaćanju određenih naknada u postupku carinjenja roba prilikom uvoza i izvoza. Radi se o pristojbama koje se naplaćuju za potvrde kvalitete ispravnosti hrane i drugih proizvoda i o zdravstvenom stanju sjemena prilikom uvoza i izvoza roba, priopćeno je iz te vlade.

Ta mjera predložena je prije nekoliko dana kako bi se ublažile posljedice zatvaranja mosta na rijeci Savi i kako bi se što je moguće više ublažile posljedice koje bi mogle zahvatiti terminal u Brčko distriktu BiH, istaknuo je predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Pero Gudeljević i predsjednik Povjerenstva za sprečavanje i umanjenje posljedica nastalih zbog zatvaranja mosta na granici s Republikom Hrvatskom.

Po njegovim riječima, uvoznicima, odnosno izvoznicima ne isplati se dva puta plaćati pristojbe za ulazak u terminal, što bi se sigurno dogodilo da ovakva odluka nije donesena.

Mogu reći da je ovo usuglašeno još prije mjesec dana, neposredno nakon što je zatvoren most na rijeci Savi – ukazao je Gudeljević.

Donesen je i zaključak da spomenuto Povjerenstvo pokuša pronaći i druge mjere kojima bi se ublažilo ovo stanje i da se potakne na uspostavu komunikacije s vlastima u Republici Hrvatskoj, a u vezi s trajnim rješavanjem pitanja mosta, odnosno prijevoza roba kamionima preko ovog graničnog prelaza.


IZVOR: Vebsajt eKapija, 12.03.2019.

Naslov: Redakcija