Zastava Srbije

AGENCIJA ZA STATISTIKU BIH: Godišnja publikacija "BiH u brojevima 2022"

15.02.2023.


Agencija za statistiku BiH objavila je godišnju publikaciju "Bosna i Hercegovina u brojevima 2022" u kojoj su na jednom mjestu, prezentirani najnoviji statistički podaci o Bosni i Hercegovini kao što su teritorija, stanovništvo, životni standard, industrija, vanjska trgovina, obrazovanje, kultura i umjetnost; tržište rada, cijene, statistika vladinih finansija, statistika distributivne trgovine, građevinarstvo, saobraćaj, poštanske usluge, telekomunikacije, turizam, okoliš, poljoprivreda i šumarstvo.

Ove godine, Agencija za statistiku BiH je redizajnirala publikaciju s ciljem da korisnicima obezbijedi brz i jednostavan pristup ključnim statističkim podacima. Novi format publikacije uključuje ilustracije, infografike i geografske tematske mape što omogućava lakše razumijevanje podataka.

Osim toga, organizacija publikacije usklađena je sa organizacijom statističkih oblasti na web stranici Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine tako da se dodatni podaci iz svake oblasti mogu pronaći na web stranici u rubrikama sa istim nazivima. Publikacija je objavljena na web stranici Agencije za statistiku BiH www.bhas.gov.ba

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt eKapija, 07.02.2023.

Naslov: Redakcija