Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Donijet Zaključak o primjeni buster doze vakcina protiv COVID-19

14.10.2021.


Republički štab za vanredne situacije, na 100. sjednici, održanoj 11.10.2021. godine, donio je Zaključak o primjeni buster doze vakcina protiv COVID-19 u Republici Srpskoj.

Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacijom o primjeni buster doze vakcina protiv COVID-19 u Republici Srpskoj.

U skladu sa ovim Zaključkom zadužen je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da odmah planira, organizuje i zajedno sa drugim zdravstvenim ustanovama, sprovede vakcinaciju stanovništva Republike Srpske buster dozom vakcina protiv COVID-19, te izda potvrde o sprovedenoj vakcinaciji. Takođe, JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske zadužen je da redovno izvještava Republički štab za vanredne situacije o aktivnostima u vezi sa ovim Zaključkom.

Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama.

Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacijom o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama, za period od 4 (četiri) mjeseca, u cilju zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2 i istu prihvata.

Zadužuje se Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske da za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj sprovede postupke javnih nabavki roba.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 12.10.2021.

Naslov: Redakcija