Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Donijeta Odluka o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je 13. oktobra 2016. godine donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su Dragan Kalaba, na poziciju sudije i predsjednika Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, Aleksandra Jelisić-Brčkalo, na poziciju sudije Osnovnog suda u Zvorniku i Zina Halilović, na poziciju sudije Osnovnog suda u Modriči.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Dijana Ostojić, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Bihaću; Edina Bučan, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu; Adnan Lokmić, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu; Mirela Čajić-Puljić, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu; Srđan Skoko, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu; Dušan Đuričić, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu i Mirna Budimlić, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 01.11 2016. godine, saopšteno je iz VSTVBiH.


Izvor: Vebsajt Vijesti, 13.10.2016.