Zastava Srbije

JAVNI POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA INVESTICIJE U DIGITALNU TRANSFORMACIJU PREDUZEĆA U OBLASTI POLJOPRIVREDE U RS: Rok za podnošenje koncepta projekta je 08. avgust 2022. godine

14.07.2022.


U okviru projekta EU4BusinessRecovery objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za investicije u digitalnu transformaciju preduzeća u oblasti poljoprivrede. Rok za podnošenje koncepta projekta je 08. avgust 2022. godine.

Cilj Javnog poziva je unapređenje poslovanja preduzeća u oblasti poljoprivrede investiranjem u znanje, alate i tehnologije koje doprinose digitalnoj transformaciji.

Na javni poziv mogu se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća koja se aktivno bave uzgojem i/ili preradom voća, povrća, mlijeka, mesa, jaja, ribe, žitarica, gljiva, začinskog bilja, ljekovitog bilja i meda.

Ukupan budžet Poziva iznosi 3.1 milion KM, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 10 000 – 200 000 KM.

Detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Opšti cilj projekata EU4BusinessRecovery je osiguranje kontinuiteta poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća i ublažavanje negativnih efekata izazvane pandemijom virusa COVID 19, identifikacijom novih tržišta/klijenata, digitalizacijom poslovnih procesa i ulaganjem u inovaciju proizvoda.


IZVOR: Izvor: Vebsajt Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS, 11.07.2022.

Naslov: Redakcija