Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

REGISTRACIJA POSLOVNIH SUBJEKATA U RS ELEKTRONSKIM PUTEM: Pored procesa digitalizacije sudske arhive, neophodna izrada softverskog i hardverskog rješenja i pratećih institucionalnih promjena i izmjene i dopune postojećih zakona i usvajanje pratećih pozdakonskih akata

14.06.2019.


Dana 11.06.2019. godine, održan je sastanak Radne grupe Vlade Republike Srpske za realizaciju registracije poslovnih subjekata u Republici Srpskoj elektronskim putem, koju čine predstavnici resornih ministarstava, republičkih uprava i agencija.

Koncept registracije poslovnih subjekata elektronskim putem podrazumijeva, pored procesa digitalizacije sudske arhive, izradu softverskog i hadrverskog rješenja i pratećih institucionalnih promjena i izmjene i dopune postojećih zakona i usvajanje pratećih pozdakonskih akata.

Na sastanku je razmatran proces registracije poslovnih subjekata i usaglašavani su prijedlozi zakonskih propisa kojima je propisano osnivanje i registracija poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, a koji su u fazi nacrta usvojeni na Drugoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske. Usaglašavani su Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, te Zakon o izmjeni Zakona o privrednim društvima.

Sastanak je organizovalo Ministarstvo privrede i preduzetništva, koje u Republici Srpskoj koordiniše ovu aktivnost.


IZVOR: Vebsajt Ministarstva privrede i preduzetništva, 12.06.2019.

Naslov: Redakcija