Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

ZAKON O PODSTICAJIMA U PRIVREDI RS: Podsticaji predviđeni ovim zakonom mogu biti dodijeljeni privrednim subjektima po dva osnova, za povećanje plate radnika i za direktna ulaganja

14.06.2019.


Narodni poslanici u parlamentu Republike Srpske su usvojili Zakon o podsticajima u privredi Republike Srpske - po hitnom postupku.

Obrazlažući ovaj Zakon ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da je njegov cilj stvaranje povoljnijih uslova za povećanje plata zaposlenih u realnom sektoru, priliv investicija, te privredni rast i zapošljavanje.

"Ovim zakonom uspostavlja se okvir za dodjelu podsticaja privredi, s ciljem povećanja konkurentnosti i produktivnosti. Podsticaji predviđeni ovim zakonom mogu biti dodijeljeni privrednim subjektima po dva osnova, za povećanje plate radnika i za direktna ulaganja", rekao je Petričević u Narodnoj skupštini Republike Srpske, obrazlažući zakonsko rješenje.

On je napomenuo da je Zakonom propisano uvođenje jedinstvenog registra podsticaja koji se dodjeljuju na republičkom i lokalnom nivou.

Predstavnik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić naglasio je da je navedeno zakonsko rješenje dobra pomoć poslodavcima da riješe dio problema, što bi trebalo da dovede do povećanja plata.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS, 12.06.2019.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija