Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O PRIVATIZACIJI DRŽAVNIH STANOVA: Rok za otkup stanova produžen do 30. juna 2020. godine

14.05.2018.


Prijedlogom zakona o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova predviđeno je da rok za zaključivanje ugovora o otkupu stanova bude pomjeren sa 30. juna ove godine na 30. jun 2020. godine.

"Imajući u vidu da rok za zaključenje ugovora o otkupu stanova ističe 30. juna ove godine, a prema procjenama Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske postoji više od 1.000 stanova koji tek treba da budu predmet otkupa i iz objektivnih razloga, neće moći biti sprovedena procedura njihovog otkupa do predviđenog roka", navodi se u obrazloženju zakonskog rješenja koje bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da razmatra na predstojećoj sjednici.

U obrazloženju se ističe da je sa ciljem nesmetanog sprovođenja procedura otkupa i realizacije ranije donesenih programa stambenog zbrinjavanja neophodno u što kraćem roku produžiti rok za otkup državnih stanova za naredne dvije godine, zbog čega je zakon upućen u hitnu proceduru donošenja.

Uz inicijativu Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, inicijative za izmjenu Zakona o privatizaciji državnih stanova radi produženja roka za zaključenje ugovora o otkupu državnih stanova zatražile su i pojedine lokalne zajednice, kao i narodni poslanici.

Posebna sjednica NSRS zakazana je za utorak, 15. maja 2018. godine.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, 12.05.2018.

Naslov: Redakcija